Amerikanere narrer sig til billige flybilletter med danskerfinte

En fejl på flyselskabs hjemmeside tillod, at amerikanere kunne bestille billetter fra London til New York for kun 491 kroner, hvis de sagde, de kom fra Danmark.

United Airlines fik solgt luksusbilletter alt for billigt. FOTO: EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKAS COCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun 491 kroner skulle der til, for at du kunne få en returbillet på første klasse mellem London og New York, da United Airlines lavede en bommert af de helt store. Det var en softwarefejl, der førte til, at man kunne købe den billige flybillet - altså hvis man købte billetten gennem flyselskabets danske hjemmeside.

Det var rejsebloggeren DansDealsblog, der opdagede svipseren, og den spredte derefter det glædelige budskab til sine læsere. Kun 36 kroner skulle man betale for billetten, og med skatter, afgifter og gebyrer landede prisen altså på omkring de 500 kroner.

Hvis brugere ændrede deres land til Danmark på flyselskabets hjemmeside, kunne de købe en billet på første klasse mellem Liberty International i Newark, 18 kilometer fra New York, og lufthavnen Heathrow i London. Det var der flere, der nåede at benytte sig af, inden United Airlines opdagede smutteren og lukkede ned for salget af snydebilletterne.

Ved lignende fejl før i tiden har United Airlines ladet folk beholde deres billige billetter, men det blev ikke tilfældet den her gang. United Airlines oplyser, at alle, der udnyttede fejlen, vil få annulleret sine billetter. Der bliver derfor ingen 500-kroners billetter til New York i den her omgang.