Amerikanere dumper iPhone 4

Den nye iPhone har problemer med antennen. Det får nu USA's største forbrugermagasin til at dumpe telefonen. Det er ethvert firmas mareridt, siger teleekspert.

Foto: ERIC THAYER
Apples seneste skud på stammen, den nye iPhone 4, har fået en hård fødsel. Seneste har det amerikanske forbrugermagasin, Consumer Reports, dumpet den efterspurgte mobiltelefon i en forbrugertest.

Det er antennens modtageforhold, den er gal med, skriver Consumer Reports, som svarer til det danske forbrugermagasin Tænk.

- Når din finger rører et sted på telefonens venstre side - og det er let at komme til, især for venstrehåndede - bliver signalet kraftigt formindsket, så meget at du let kan miste forbindelsen helt, skriver Consumer Reports.

Forbrugerbladet har 7,3 millioner abonnenter, så der er tale om et alvorligt stød i mellemgulvet på Apple, vurderer den danske teleanalytiker John Strand.

- Det er grænsende til en katastrofe for Apple, når man har sendt så mange telefoner på markedet med den samme fejl. Det er enhver telefonproducents værste mareridt, siger han.

John Strand mener, at Apple har vist svaghedstegn. Firmaet har eksempelvis fjernet flere kommentarer om forbrugertesten på deres egen hjemmeside.

Gadget-ekspert Tim Frank Andersen har som John Strand endnu ikke haft en iPhone 4 i hænderne, men han ikke enig i, at det er en krise for Apple.

- Det virker som om Apple kan gå på vandet i øjeblikket. Der er masser af forbrugertests som aldrig kan rykke ved populariteten. Jeg tror, at folk vil købe den alligevel, siger Tim Frank Andersen.

Consumer Reports understreger, at man kan løse antenneproblemet ved at sætte et stykke gaffatape hen over det sted på telefonen, hvor antennen samles. Det får Tim Frank Andersen til at trække på smilebåndet

- Så går lidt af fidusen med det flotte design i vasken. Jeg tror, at folk bare lærer at holde den rigtigt, siger han.