Ambu-topchef: Vores medicin viser sig som den rigtige

En god udvikling i Europa og investeringer i væksten i Asien har båret frugt for medicokoncernen Ambu, der blandt andet producerer og sælger udstyr til hospitaler.

Vi har været stærke historisk i Europa, og det er glædeligt at have de høje procenter. Det er højere end både vores konkurrenter - og det man ser i nærliggende brancher, lyder det fra selskabets topchef, Lars Marcher. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Sådan lyder det fra selskabets topchef, Lars Marcher, efter at selskabet har afsluttet regnskabsåret 2014/2015.

I fjerde kvartal opnåede selskabet en organisk vækst på 10 pct., mens driftsoverskuddet før skat og renter steg med 37 mio. kr. til 117 mio. kr.

- Den medicin og operation, vi er igennem, virker. Det er en flot vækst, og det er det, som vi skal forsøge i hvert eneste kvartal. Det er yderst godkendt, siger Lars Marcher til Ritzau Finans.

Ambu har haft fremgang flere steder, hvor der blandt andet var en organisk vækst på 16 pct. i Europa i kvartalet, mens væksten lød på 12 pct. i Nordamerika.

- Vi har været stærke historisk i Europa, og det er glædeligt at have de høje procenter. Det er højere end både vores konkurrenter - og det man ser i nærliggende brancher.

- Sydeuropa er kommet rigtig fint i gang, efter at lande som Italien og Spanien har været presset i flere år. Udviklingen har også været god i Tyskland og Frankrig, så det er en bredt funderet fremgang, som også gør direktøren glad, siger Lars Marcher.