Ambu opjusterer forventningerne til væksten

Medicoselskabet Ambu leverede et tredje kvartals regnskab, som fik selskabet til at opjustere forventningerne til væksten for hele året, men de finansielle poster driller selskabet.

CEO Lars Marcher fra AMBU Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Det fremgår af selskabets regnskab.

Koncernen omsatte i tredje kvartal for 482 mio. kr. med en vækst på 9 pct. i lokal valuta og 21 pct. i danske kr. Resultatet er bedre end tredje kvartal sidste år, hvor Ambu havde en omsætning på 397 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet endte på 56 mio. kr. mod 55 mio. kr. i samme periode sidste år. Men efter finansielle poster er resultatet før skat reduceret til 27 mio. kr. mod 45 mio. kr. året før. På bundlinjen endte Ambu med 20 mio. kr. mod 33 mio. kr. året før.

- I PMD-segmentet ser vi i tredje kvartal en vækst på 5 pct., som også er noget over markedsvæksten. Vi ser positivt på fremtiden og mener, at vi fortsat kan styrke Ambus globale position som en stærk, innovation og konkurrencedygtig leverandør af engangsprodukter til hospitalerne. Derfor er det naturligt, at vi nu for anden gang i år opjusterer vores vækstforventninger, siger Ambus administrerende direktør, Lars Marcher, i regnskabet.