Amazons underholdningschef suspenderet efter anklager om sexchikane

I kølvandet af skandalen om filmproducenten Harvey Weinstein tyder alt på, at endnu en mandlig chef i den amerikanske filmbranche har opført sig utilstedeligt. Denne gang drejer det sig om underholdningschefen i Amazon, der er blevet suspenderet fra sit job efter anklager om sexchikane.

Amazons underholdningschef, Roy Price, er blevet suspenderet i kølvandet af anklager om sexchikane. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOMMASO BODDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens den store skandale om filmproducenten Harvey Weinstein fortsat buldrer løs i Hollywood, er en ny grim sag i den amerikanske underholdningsbranchen ved at tage fart. IT-giganten Amazon valgte torsdag at suspendere sin underholdningschef Roy Price i kølvandet af, at en kvindelig producer i et interview med branchebladet The Hollywood Reporter anklager Amazon-chefen for sexchikane.

»Roy Price er på orlov fra i dag,« siger en talsmand fra Amazon til avisen Wall Street Journal.

Suspenderingen af Roy Price kommer, efter at kvindelig producer til The Hollywood Reporter har fortalt, hvordan Amazon-bossen i juli 2015 var opførte sig særdeles upassende over for hende, da han foreslog, hun indvilgede i en helt specifik seksuel akt.

Tidligere på måneden kom det frem, at en af Amazon-chefens nære forretningspartnere, filmproducenten Harvey Weinstein, var blevet sparket ud af sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company.

Det skete i kølvandet af, at filmproducenten var blevet mødt af en lang række anklager om sexchikane.

Weinstein blev fyret med øjeblikkelig virkning efter nye oplysninger i sag om sexchikane, oplyste bestyrelsen.

Ifølge The New York Times skulle Weinstein over tre årtier have indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane.