Amazons e-boglæser til Danmark

Danskerne skal lære at bruge Amazons Kindle op til jul.

Sådan ser det ud, hvis man læser New York Times på Amazons e-bogslæser Kindle, som nu også kan købes af danskere. Foto: Amazon Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal også lære at læse bøger på en bærbar, flad bogskærm. Internet-boghandelen Amazons e-bogslæser Kindle kan nu også købes i Danmark.

Det er udgaven med en skærm på seks tommer, som nu sælges i omkring 100 lande, heriblandt Danmark, fra 19. oktober - lige i tide til at nå julehandelen. Prisen bliver 279 dollars (1.400 kroner). Kindlen kan rumme op til 1.500 bøger, som kan hentes direkte via 3G-mobilnettet. Den vejer 290 gram.

Amerikansk udvalg

E-bogslæsere ventes i USA at blive et af de store julegavehit. Analysehuset Forester Research anslår således nu, at der i år vil blive solgt tre millioner af slagsen - tidligere lød skuddet på to millioner -, og at det kan vokse til det dobbelte til næste år. Heraf vil Amazon sidde på 60 procent af markedet, Sony på 35 procent.

Det er stadig det amerikanske udvalg af bøger, aviser og blade, der kan købes til Kindle, og der betales i amerikanske dollars. Amazon byder på 280.000 engelsksprogede bøger samt 85 amerikanske og internationale (britiske, irske, franske, tyske og italienske) aviser og blade.

Batteriet holder - lover Amazon - til flere dages læsning.

Prisen sættes ned

Ud over at være e-bogslæser kan Kindlen også bruges til transport af egne filer og dokumenter. Disse kan overføres via USB. Samtidig kan Kindle læse PDF-filer, ligesom brugeren kan gøre notater til, hvad han/hun læser. Endelig kan den afspille MP3-filer, ligesom der er indbygget oplæsning af teksten, dog kun på engelsk.

Samtidig med den internationale satsning sætter Amazon prisen på Kindle ned med 13 procent til 259 dollars, hvilket er tættere på, hvad f.eks. Sony tager for sin e-bogslæser, Reader.

Amazon arbejder på at gøre sine e-bøger tilgængelige på også andet udstyr, heriblandt Apples mobiltelefon iPhone og afspilleren iPod Touch.

Kindle blev lanceret af Amazon i 2007, og Credit Suisse anslår, at salget vil udgøre 420 millioner dollars i år, omkring 8,4 procent af den samlede omsætning i Internet-boghandelen.