Amazons droner får svært ved at lette

Sikkerhedsmæssige hensyn kan gøre det sværere end som så for Amazon at få droner i luften til levering af pakker til deres kunder.

Amerikanske Amazon er gået i gang med at teste levering af varer med droner, men det kan stadig have lange udsigter, før dronerne letter. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMAZON / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amazons grundlægger Jeff Bezos er selvudnævnt optimist, og det lader til, at hans ukuelige optimisme bliver sat på en prøve, når han vil sende droner i luften som transportmiddel til Amazons kunder.

I hvert fald sår flere fly- og drone-eksperter ifølge Financial Times tvivl om, hvorvidt Amazons droner kan komme i luften inden for den tidsramme på fire til fem år, som Jeff Bezos har sat for projektet, som skal gøre det muligt at levere pakker til Amazon-kunder inden for en halv time.Det er forhindringer i form af sikkerhed og reguleringer, der gør Loren Thompson, analytiker på Lexington Institute, hvor de blandt andet beskæftiger sig med national sikkerhed, skeptisk over for realiseringen af Amazons leveringsplaner.

»Jeg er ikke sikker på, at det nogensinde bliver sikkert at sende det antal droner ud i storby-luftrum,« siger han til Financial Times.

Han er blandt andet bekymret for, at dronerne på vej til kunderne ikke vil kunne skelne mellem de forskellige genstande, den møder i luften. Derfor er risikoen for, at dronerne vil ramme objekter, blandt andet elektriske strukturer, stor, vurderer Loren Thompson.

Christian Sanz, medstifter af Skycatch, som udvikler flyrobotter, siger til Financial Times, at han er begejstret for Amazons idé med at bruge droner til kommerciel anvendelse. Men han vurderer, at det af sikkerhedsmæssige grunde er »komplet urealistisk«, at dronerne kommer til at levere varer direkte til kundernes dørtrin.

Internetbutikkerne arbejder konstant på nye tiltag i den hårde konkurrence om kunderne. Hvis Amazon lykkes med dronelevering, kan kunderne forvente at modtage deres varer fra internetbutikken inden for en halv time efter, de har klikket køb på amazon.com.

I går sagde Jeff Bezos i den amerikanske nyhedsudsendelse »60 Minutes« at »det kommer til at virke, og det vil komme til at ske, og det bliver rigtig sjovt.«

Amazon forventer en godkendelse fra de amerikanske myndigheder i 2015.