Amazon.com går gennem loftet

Det er blandt andet e-læseren Kindle, der får Amazon.coms overskud til at stige med 71 procent i fjerde kvartal.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går ikke bare godt - men ualmindelig godt for internetboghandleren Amazon.com, der i går kunne aflægge endnu et imponerende kvartalsregnskab med en omsætningsfremgang på 42 procent og en overskudsfremgang på 71 procent.

Trods finanskrisen har Amazon.com fået et kollosalt momentum på grund af interessen for de elektroniske bøger og selskabets e-boglæser, Kindle 2.

Amazon opgiver ikke specifikke tal for Kindle-forretningen, men op til jul var der så heftigt gang i salget af Kindles, at e-bog-læseren var den mest ønskede vare hos Amazon.com i USA. Samtidig tjener Amazon også på salget af e-bøger og alle de aviser og magasiner, der har valgt at udkomme på Kindle.

Men det var ikke kun kvartalsregnskabet, der var godt nyt for Amazon. Regnskabet for det fulde år, 2009, gav et oversku 902 millioner dollars - en stigning på 40 procent i forhold til 2008. Amazon angiver dog selv, at selskabet forventer, at den tocifrede vækst vil fortsætte.

Amazon har dog siddet næsten alene på tronen som den mest sælgende e-boglæser - hvilket blandt andet skyldes, at Kindlen og Amazons-e-boghandler tilsammen har tilbudt det mest komplette produkt. Men nu er flere konkurrenter på vej, og senest har Apple lanceret e-boghandleren iBooks.

Det kommer til at stille øgede krav til Amazon om fortsat produktudvikling, hvis selskabet vil fastholde forspringet.