Amazon vokser trods krise

Online-butikken Amazon.com melder nu om stigende salg - og aktiekursen eksploderer.

Stifteren Jeff Bezos blev i går en del rigere, da hans store aktiepost i Amazon steg 12 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Der er langt mellem gode finansnyheder i denne tid, men i sent i går dansk tid, leverede online-boghandlere Amazon.com en af dem. Amazon leverede i fjerde kvartal fornemme resultater og en vækst på 9 procent indtægterne i forhold til året før. Amazon hentede 225 mio. dollars hjem i kvartalet - mod 207 mio. dollars samme kvartal året før. Det var højere end markedets forventninger, og Amazon-aktien steg øjeblikkeligt med 12 procent. Amazon omsatte i kvartalet 18 procent mere - for i alt 6,7 mia. dollars. Det skriver CNN Money.

Amazon.com, der begyndte som en online-boghandler i dotcom-tiden, har siden udvidet butikken med en række andre produkter - blandt andet elektronik, DVDer og musik. Virksomheden er sammen med eBay og ganske få andre en af dotcom-tidens succeshistorier, og virksomheden erklærede, at omsætningen faktisk kunne være steget endnu mere, hvis dollarens kurs havde været mere stabil. I indeværende kvartal forventer Amazon en omsætning, der ligger over markedets forventninger.

December var samtidig en af Amazon.coms bedste måneder - med 13 salg i minuttet døgnet rundt alene den 15. december. Mens Amazon melder om fremgang, har et andet internetkoryfæ, eBay, meldt om svigtende indtægter - selv om eBay fortsat ligger særdeles lunt i svinget.