Amazon vil ansætte 7.000 flere i Europa

Internetgiganten opretter tusinder af nye arbejdspladser i Storbritannien og Tyskland oven i de massive udvidelser i USA.

Amazon udvider kraftigt i især Storbritannien. Her et vue ind i Amazons center i Hemel Hempstead nord for London. Arkivfoto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Internetgiganten Amazon sætter massivt ind i Europa og vil oprette 5.000 nye fuldtidsarbejdspladser i Storbritannien og andre 2.000 i Tyskland.

Amazon, der i dag langtfra blot er den internetboghandel, som det hele begyndte med, vil i alt oprette 15.000 nye arbejdspladser i Europa i år og har tidligere bedyret, at der skal udvides med 100.000 jobs i USA, hvorved Amazon vil have 280.000 ansatte dér.

Investeringerne i Storbritannien kommer på et tidspunkt, hvor landet gør sig klar til at forlade EU. Men det har ikke fået teknologigiganterne til at trække følehornene til sig. Både Google og Apple har tidligere meddelt, at de fortsætter med at udvide bemandingen i landet.

Bred satsning på mere end netbutikken

2.000 af de 5.000 nye britiske jobs har tidligere været fremme. Amazon vil med udvidelsen have i alt 24.000 ansatte i Storbritannien. Det nye hovedkontor i London vil have plads til flere end 5.000 ansatte, når det står færdigt sidst på året, sagde Amazon mandag.

Landechef Doug Gurr lover »endnu hurtigere levering, større udvalg og mere for pengene« til de britiske kunder. Dermed bekræfter han, at Amazon ikke alene optrapper sin stadig mere omfattende netbutik men også det voksende distributionsnet, som gennem nogle år er blevet bygget op, først i USA siden andre steder i verden. Endelig satser Amazon på at levere nettjenester, hvor både programmer og lagerplads ligger på store Amazon-servere i blandt andet Irland og dermed gør det lettere for virksomheder at tilpasse sig uden at skulle tænke på IT-kapacitet og -opsætning.

Amazon omsatte i oktober-december 2016 for 43,7 milliarder dollars og leverede et overskud på 1,25 milliarder dollars.