Amazon udvider dronetest i Storbritannien

Den amerikanske it-gigant Amazon er gået sammen med de britiske myndigheder i et partnerskab omkring test af droneteknologi.

Foto: Mike Segar Fold sammen
Læs mere
Foto: © Mike Segar / Reuters

Som resultat af samarbejdet vil man sandsynligvis kunne få leveret pakker fra Amazon via droner langt tidligere i Storbritannien end på Amazons hjemmemarked i USA. Det skriver New York Times.

De britiske myndigheder har givet Amazon lov til at teste droner på længere afstand, end "piloten" kan se, hvilket ikke indtil videre er blevet blåstemplet i USA.

Generelt forsker Amazon ligesom konkurrenten Google massivt i droner, og selskabet har indtil videre været utilfredse med hastigheden af myndighedernes behandling af testansøgninger, særligt i USA, hvor teknologien ifølge Amazon allerede vil være forældet, når godkendelsen kommer igennem.

Der er derfor stor tilfredshed med den nye aftale i Storbritannien.

»Storbritannien er førende i at støtte drone-innovation. Dette skridt styrker vores partnerskab med Storbritannien og bringer Amazon tættere på vores mål om at bruge droner til at levere pakker sikkert til kunder i Storbritannien og andre steder i verden inden for en halv time,« siger Paul Misener, der er vicechef for Amazons globale innovations- og kommunikationsafdeling, til New York Times.