Amazon udskiller streamingtjeneste og øger Netflix-krig

Den amerikanske internetgigant Amazon har lanceret en selvstændig streamingtjeneste. Derved tager Amazon for alvor kampen op med rivalerne Netflix og Hulu på det amerikanske marked.

Den amerikanske it-gigant Amazon har lanceret en selvstændig streamingstjeneste. Derved tager Amazon for alvor kampen op med rivalerne Netflix og Hulu på det amerikanske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Tidligere har man skulle betale for et såkaldt prime-abonnement for som Amazon-kunde at få adgang til selskabets streamingtjeneste. I et nyt tiltag skiller Amazon de to fra hinanden, så kunder for en billigere pris kan vælge kun at abonnere på streamingtjenesten.

Strategien understreger Amazons ønske om at blive en større spiller på filmmarkedet og følger investeringer i produktioner med eksklusive rettigheder som »Transparent« og »Mozart in the Jungle«. I alt brugte Amazon sidste år 1,7 mia. dollar på egenproduktion af TV-serier sammenlignet med de 3,3 mia dollar, som Netflix investerede for.

Netop Netflix, der er Amazons største konkurrent, nærmer sig 100 mio. abonnenter og er rykket ind i 130 lande, hvilket stiller dem stærkt.

»Netflix har på kort tid gjort et fænomenalt arbejde i at komme ud til mange nye markeder og har som resultat deraf en langt større rækkevidde, hvor de kan udnytte stordrifts- og firstmover-fordele,« siger Richard Broughton, der er chef for research hos Ampere Analysys, til Financial Times.