Amazon-topchef kan blive borgmester på livstid

238 steder i Nordamerika har lagt bud ind på at blive hjemsted for internetgigantens nye hovedkvarter nummer 2 - og tilbuddene er mangfoldige.

Amazon-topchef, Jeff Bezos, som også eger avisen Washington Post, kan føje titlen »borgmester på livstid« til sit CV, hvis bare han lige vælger at lægge sit nye hovedkvarter i en bestemt by. Arkivfoto: Mandel Ngan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

238 byer og regioner i hele Nordamerika står nu i kø som kandidater til at lægge grund til internetgiganten Amazons nye, ekstra hovedkontor.

Det oplyser Amazon efter en hektisk måned, siden giganten meldte ud, at den var på udkik efter et sted at placere et fem milliarder dollars stort, ekstra hovedkontor, som skal skabe op mod 50.000 nye jobs.

Amazon, der begyndte som en internetboghandel men i dag er et helt imperium af virksomheder med nethandel som omdrejningspunkt, har hovedsæde i Seattle men har brug for mere plads. Bud fra USA, Canada og Mexico er dukket op på Amazon-topchef Jeff Bezos' bord siden annonceringen, der udløste en steppebrand af det ene mere generøse tilbud efter det andet.

Bliv borgmester på livstid

Delstaten New Jersey har f.eks. lovet syv milliarder dollars i skattekreditter, hvis Amazon vælger Newark og lover at hyre så mange ekstra. I Atlanta-forstaden Stonecrest har borgmesteren ifølge nyhedsbureauet Reuters tilbudt at udbygge et stort industriområde og kalde den nye by for Amazon, og Jeff Bezos kan blive borgmester på livstid.

Amazon søger et område, som ligger i en storby med mindst en million mennesker og i nærheden af en lufthavn.

Amazon vil træffe den endelige beslutning i 2018.