Amazon stiger efter faldende overskud

Multibutikken fortsætter med at vokse, og den ringe indtjening er ikke nok til at afskrække aktiemarkederne.

Wall Street har vænnet sig til, at Amazon bruger de fleste af pengene på at sænke priser og udvikle nye forretningsområder. Her Jeffrey P. Bezos fra Amazon.com i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA

Overskudet faldt fra 177 millioner dollar til 97 af slagsen, og det bliver ikke meget bedre i årets første kvartal. Det var meldingen fra Amazon, da man tirsdag aften præsenterede sit seneste kvartalsregnskab.

Alligevel steg aktien umiddelbart efter med næsten 10 procent - en skarp kontrast til Apple, der i sidste uge oplevede at aflevere et kanonregnskab, men alligevel måttte konstatere et fald på cirka 10 procent.

Men markedet tror på Amazon på langt sigt, skriver New York Times. Wall Street har vænnet sig til, at Amazon bruger de fleste af pengene på at sænke priser og udvikle nye forretningsområder.

Det startede i sin tid som en boghandel, men i dag sælger Amazon alt mellem himmel og jord, fra havemøbler til toiletpapir. Samtidig er man en af de største spillere på det hastigt voksende marked for 'cloud computing', hvor data og software lagres på nettet, i skyen, i stedet for på lokale servere og computere. Derudover er Amazon yderst aktiv inden for tablet-computere med sin e-reader Kindle, der udgør et stærkt alternativ til produkter fra Apple og Samsung.

Samtidig fortsætter Amazon også med at innovere på detail-siden, hvor man nu er begyndt at blive en handelsplads for andre forhandleres produkter, også fra konkurrenter. Her oplevede Amazon en stigning i omsætningen på hele 40 procent i forhold til året før.

Samlet voksede Amazons omsætning i sidste kvartal med 22 procent, fra 17,4 milliarder dollar til 21,3 milliarder.