Amazon: Se filmen så snart du har købt dvd'en

Nu tilbyder Amazon at dvd-købere kan spille filmen over nettet, så snart den er købt.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amazon har startet et program under overskriften "Buy Now, Watch Now" i USA, hvor kunderne kan bestille en dvd eller Blu-ray film over nettet og se filmen med det samme som video-streams, mens man venter på at få det fysiske medie leveret. For at benytte denne service kræves en båndbredde på mindst 450 Kbit/s - det anbefalede minimum for at se video i standard-opløsning ligger på 1,5 Mbit/s.

Det er ikke alle film hos Amazon, der tilbydes som video-stream. De pågældende film er markeret med "Disc+ On Demand" og det omfatter i øjeblikket kun omkring 300 film. Indtil videre er det kun kunder i USA, der kan benytte servicen. Der er licensretlige problemer, der forhindrer at tjenesten kan udbydes i resten af verden.

Foruden Windows og Mac OS understøttes også forskellige tv-bokse fra Samsung, Panasonic, Tivo og Roku.

Buy Now, Watch Now tolkes som et angreb på de lokale videobutikker, der har én afgørende fordel i forhold til postordre; her kan man købe en film, tage den med hjem og se den med det samme. Hos Amazon har man et større udvalg, men er nødt til at vente på leveringen. Med den nye tjeneste forsvinder denne ventetid. Det er også et skridt på vejen mod video-on-demand, der ventes at afløse dvd- og Blu ray-mediet i fremtiden.