Amazon ønsker at udvide forretningen

Ifølge kilder tæt på sagen har Amazon.com planer om at indføre nærbutikker samt flere afhentningssteder. Amazon vil åbne butikker, som skal sælge frugt og grønt, mælk, kød og andre letfordærvelige varer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE

Salget skal primært ske ved hjælp af mobiltelefoner og touch-skærme. Desuden udvikles der "drive-in" butikker, hvor de bestilte varer kan afhentes.

Det skriver Wall Street Journal.

Amazon kan ifølge en kilde være få uger fra at åbne sin første "drive-in" købmand i Seattle. Amazons talsmand afviser dog at kommentere på rygterne, som også siger, at kunderne kan afhente deres friske varer i intervaller på mellem et kvarter og to timer. Håndteringen af letfordærvelige råvarer kan være vanskelig og omkostningstung, og Amazon kommer i skarp konkurrence med Wal-Mart, som også har fokus på de friske fødevarer.

Ifølge Morgan Stanley Research tegner købmandsvarer sig for omkring en femtedel af privatforbruget, mens online køb udgør kun 2 pct. af det amerikanske salg af dagligvarer. Morgan Stanley anslår desuden, at online markedet kan blive fordoblet til over 42 mia. dollar i år. I en undersøgelse af amerikanske forbrugere fra sidste år fik 8 pct. leveret friske dagligvarer. Tallet forventes at stige til 26 pct. i år.

/ritzau/FINANS