Amazon måske på vej på PC-markedet

Internetboghandleren Amazon er angiveligt på vej med flere markante satsninger.

Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af virksomheder, der lancerer såkaldte iPad-dræbere, er i heftig acceleration, og det seneste døgn har budt på ikke mindre end to markante satsninger, omend den ene endnu kun er på rygtebasis.

Sent i går, dansk tid, lancerede Research In Motion deres tavle-PC, Playbook. Og nu forlyder det så, ifølge det amerikanske teknologimedie, TechCrunch, at også Amazon er på vej med en tavle-PC.

Mediet kunne tidligere i dag berette, at internetboghandleren Amazon er på vej med en alternativ App-store til telefoner og tavle-PCer, der er baseret på Googles Android-system. Denne App-store er en programbutik, der angiveligt kommer til at leve side om side med den i Android indbyggede programbutik, Android Market.

Nu rapporterer samme medie så også, at en kommende lancering af Amazons App store hænger sammen med, at selskabet er på vej med en fuldblods tavle-PC.

Der er dog kun tale om et rygte, omend af den sjovere slags.

Amazon sælger i forvejen sin serie af Kindle-e-boglæsere, der er maskiner, som kun er dedikeret til en ting: At læse tekst på en skærm. Derfor er maskinerne udstyret med en skærm, baseret på E-Ink-teknologien, hvor teksten står næsten lige så skarpt som i en trykt bog.

Teknologien er meget let for øjnene, men virker primært i sort/hvid og er derfor ikke egnet til de mere alsidige anvendelsesmuligheder, der kræves af en egentlig tavle-PC.