Amazon lancerer virtuel valuta

Apple og Google får konkurrence på app-markedet.

Amazon indfører sine egne coins for at imødekomme forældre - og tiltrække projekter fra softwareudviklere. Fold sammen
Læs mere
Foto: GUS RUELAS

Verdens største online-detailhandel præsenterede i går sin egen virtuelle møntenhed Amazon Coins.

Valutaen kan bruges til at købe apps og spilpoint i programmer på Amazons e-reader Kindle Fire. Det kortsigtede mål for Amazon er at tækkes de yngre segmenter - eller rettere deres forældre.

Amazon tilbyder allerede en speciel programpakke til børn, Kindle Free Time, og med en virtuel valuta kan forældrene nemmere holde styr på, hvad poderne forbruger af rigtige penge.

På længere sigt er det imidlertid et mere storstilet angreb på app-markedet, hvor Apples App Store og Google Play er de største. Kindle-maskinerne kører på Googles styresystem Android, men Amazon vil ikke være afhængig Google Play og ønsker en selvstændig rolle som forhandler af apps, skriver Forbes.

Med Amazon Coins har man muligheden for at tilbyde softwareudviklere bedre økonomiske betingelser end hos Google Play, og det er afgørende i app-universet. Kan man tiltrække udviklere, får man flere apps i butikken og dermed flere kunder. Derfor har man også set Microsoft direkte betale udviklere for at levere apps til sin egen butik Windows Store.

Satsningen bliver endnu en økonomisk udskrivning for Amazon, men aktiemarkedet står bag den ekspansive strategi. Multibutikken fortsætter med at vokse i omsætning, hvorimod indtjeningen er faldende. Senest med 45 procent i sidste kvartal.

Alligevel er aktien steget med 40 procent i det seneste år.