Amazon klar med ny e-bogslæser

Den nye Kindle 2 med rundere former og længere batteritid blev præsenteret mandag - og gyserkongen Steven King var med på banen.

Den har rundere former, er tynd som en blyant, har en skarpere skærm og 25 procent længere batteritid. Her er Amazons nye Kindle-e-bogslæser. Emmanuel Dunand, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næste udgave af Internet-boghandelen Amazons elektroniske boglæser, Kindle, er på banen.

Kindle 2, som blev lanceret mandag, er meget tyndere, en anelse lysere, har lækrere, runde former og har frem for alt en 25 procent længere batterilevetid end forgængeren, som stammer fra november 2007. Samtidig er der syv gange større hukommelse i den absolut håndholdte maskine, som dermed kan rumme op til 1.500 elektroniske bogtitler.

Kindle 2s batteri kan således holde til to ugers læsning. Til gengæld er prisen høj: 359 dollars - omkring 2.000 kroner.

Alle bøger skal være elektroniske
Efter årelange tilløb synes netop Amazons Kindle og Sonys tilsvarende Reader endelig at have fået folks øjne op for, at bøger godt kan læses, uden at de er på papir. I forbindelse med mandagens lancering fortalte Amazon også, at planen er at gøre alle bøger tilgængelige i elektronisk form.

»Vor vision er, at enhver bog, der overhovedet er trykt på noget sprog, er tilgængelig på mindre end 60 sekunder,« sagde topchef og stifter af Amazon, Jeff Bezos.

10 procent af Amazons salg
Rent faktisk står en Kindle-udgave af en bogtitel hos Amazon for 10 procent af Amazons salg. Men endnu kan Kindlen kun købes i USA. Her kan man hente e-bøger over 3G-mobilnettet uden at betale dataafgift eller månedlige abonnementer.

Kindle-bøgerne er billigere end papirudgaverne og kan købes for 9,99 dollars pr. styk. Mange af dem er kopisikret, og det særlige Amazon-format (.AZW) gør, at bøgerne kun kan læses på en Kindle.

Analytikere mener, at der til dato er solgt omkring 250.000 Kindle-læsere.