Amazon: Kindle skal ikke ligne iPad

Amazon vil ikke udstyre sin Kindle med en farveskærm og den skal heller ikke ligne iPad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den årlige generalforsamling i Seattle kunne Amazon-chef Jeff Bezos tirsdag fremlægge sin strategi for at møde udfordringen fra den nye iPad, som – blandt meget andet – også kan bruges til at læse digitale bøger. Det er et angreb på Amazon, som har forsøgt at etablere sig dels som forhandler af e-bøger – i forvejen er Amazon verdens største boghandel for fysiske bøger på nettet – og dels som leverandør af det apparat, der skal bruges til at læse bøgerne, nemlig Kindle.

Der spekuleres på om Amazon vil forsøge at videreudvikle Kindle og gøre den til en rigtig tavlecomputer. Den udgave, der sælges i USA, har allerede en indbygget webbrowser, men den er deaktiveret i den internationale udgave, fordi den mobile enhed roamer fra et amerikansk net.

Mere læsevenlig

Men Jeff Bezos sagde på generalforsamlingen, at Amazon vil fokusere på det, man er bedst til – nemlig e-bøger. Det skriver Wall Street Journal. Han afviste også, at der er planer om at udstyre Kindle med en farveskærm ligesom iPad. I det hele taget skal Kindle ikke ligne iPad og Amazon mener at man har fat i en helt anden målgruppe – nemlig de såkaldt ”seriøse” læsere, som dog ifølge Bezos kun repræsenterer 10 pct. af de amerikanske husholdninger.

Kindle har en E-Ink-skærm, som – i hvert fald ifølge Amazon – skulle være mere læsevenlig end det display, der er indbygget i iPad. Fordelen ved E-Ink er blandt andet, at skærmbilledet bevares selv når der slukkes for strømmen. Der arbejdes også på E-Ink displays med farver, men indtil videre eksisterer de kun som prototyper.

Amazon vil fokusere på at udvide sit sortiment af digitale bøger til lave priser, men selskabet vil ikke fortælle, hvor mange digitale bøger der er solgt. Men Amazon har allerede signaleret, at salget af e-bøger har større betydning end salget af Kindle-enheder. Det nødvendige læseprogram til Kindle-bøger tilbydes således gratis til et meget bredt udvalg af platforme – selv til iPad.