Amazon kæmper med omkostningerne

Internetbutikken kunne ikke leve op til forventningerne og må sande, at omkostningerne er tæt på at kvæle dem. Aktien faldt 14 procent i kølvandet på præsentationen af regnskabet for andet kvartal.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På Amazon.com kan man for tiden købe e-readeren Kindle for lidt 1.000 kroner. Internetbutikken barberede for nylig 500 kroner af prisen, og det kan nu mærkes i regnskabet for andet kvartal.

Omkostningerne er steget med hele 40 procent. Amazon har set sig presset til at sænke prisen på deres Kindle i bestræbelserne på at komme iPad-bølgen i møde, og derudover har man ansat mange nye folk.

Ifølge Amazon har prissænkningen boostet salget, der er tredoblet. Apple annoncerede for nylig, at de har solgt 3,27 iPads indtil videre.

Mange analytikere frygter, at Amazon kan gå en svær periode i møde med ekstremt høje omkostninger. Og netop på grund af konkurrencen med Apple bliver det ekstra svært at skære i udgifterne.

Amazons nettoindtjening i andet kvartal steg 45 procent til 1,2 milliarder kroner - eller 45 cents per aktie. Analytikere havde ellers forventet 54 cents per aktie, ifølge Reuters.

Amazon måtte i kølvandet på præsentationen af deres regnskab for andet kvartal sande, at aktien faldt med godt 14 procent.