Amazon fortsætter med drone-planer

Amazon fortsætter udviklingen af droner til levering af pakker til kunder, og virksomheden forsøger at presse de amerikanske myndigheder til et højere niveau af frihed til test af prototyper.

Amazon forsøger at presse de amerikanske myndigheder til en lempelse af de regler, der hindrer kommerciel brug af droner. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMAZON / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amazon har desuden foretaget en forespørgsel til luftfartsmyndighederne om en lempelse af de regler, der hindrer kommerciel brug af droner. Det sker efter, at myndighederne netop er påbegyndt en proces, der skal lempe de skrappe regler for kommerciel brug af droner. Det skriver Financial Times.

En række andre virksomheder har også efterspurgt lempelser af reglerne, der hindrer brug af ubemandede fly. Det drejer sig blandt andet om virksomheder, der beskæftiger sig med videoproduktion, inspektion af højspændingsledninger og landbrug.

Udviklingen af projektet, som virksomheden kalder "Amazon Prime Air", der skal kunne levere pakker på op til 2 kg. og flyve med 80 km. i timen, har mødt modstand fra myndighederne. De amerikanske luftfartsmyndigheder offentliggjorde tidligere et notat, hvor det specifikt fremgik at levering af pakker for et gebyr eller gratis levering i forbindelse med køb, ikke vil være tilladt, da det er underlagt lovgivning, der begrænser kommerciel brug af droner.

Amazon er dog optimistiske omkring fremtidsudsigterne og meddeler, at de vil være klar til at starte operationerne, så snart at de nødvendige regler er på plads.