Amazon er på vej med tavlecomputer

Den hemmelighedsfulde Android-tavlecomputer fra Amazon kommer måske allerede i august.

Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har tidligere været rygter om at Amazon ville lancere sin egen tavlecomputer. Amazon sælger allerede den mobile læseenhed Kindle til e-bøger, og selvom selskabet ikke vil fortælle hvor mange eksemplarer der er solgt, så skulle den tredje generation af e-læseren være det mest solgte produkt i Amazons historie. Det skriver Comon.dk

Den nuværende Kindle har en s/h-skærm, men Amazon udvikler angiveligt en version med farveskærm – og en rigtig tavlecomputer. Nu skriver det sædvanligvis velinformerede Digitimes, at Amazon muligvis vil lancere sin tavlecomputer allerede til august. Her skulle der altså være tale om en direkte konkurrent til iPad.

Kilder hos taiwanesiske komponent-leverandører fortæller til Digitimes, at Amazon forventer at sælge fire millioner enheder i 2011. Lanceringen af det nye produkt sker på et tidspunkt, hvor man forventer at kunne køre tavlecomputeren i stilling i god tid inden til julehandlen.

Det interessante er selvfølgelig de tekniske specifikationer for den nye mobile enhed. Ifølge Digitimes skal Texas Instruments levere processoren, taiwanesiske Wintek skal levere touch-paneler og Quanta Computer skal samle enhederne.

Tavlecomputeren skal angiveligt bruge E-Inks Fringe Field Switching LCD-teknologi, og det skulle være sikkert at der er tale om et farvepanel.

Kindle-salget har ifølge rygter været skuffende uden for USA og Europa, og det kan måske forklare at Amazon nu kommer med en tavlecomputer. Det ventes at den vil udnytte Amazons nyåbnede Appstore til Android og firmaets cloud-tjenester. Det vil så også betyde, at computeren kører med Android. Den nuværende Kindle bruger Linux.

Amazon har altid selv understreget, at man fokuserer på salget af Kindle e-bøger frem for hardware-enheder. Det nødvendige læseprogram findes til mange forskellige platforme – også til iPad.

I løbet af det forgangne år har Amazon flere gange meldt ud, at salget af elektroniske bøger har overhalet forskellige kategorier af trykte bøger. Sidste sommer fortalte Amazon, at man nu solgte flere e-bøger end hardcover-bøger. Senere på året kunne Amazon oplyse, at salget af e-bøger nu havde overhalet de 1.000 mest solgte papirbøger. Senere kunne Amazon fortælle, at salget af e-bøger nu langt om længe har overhalet det totale salg af papirbøger – både paperbacks og hardcover-titler.

For hver 100 solgte paperbacks bliver der solgt 115 e-bøger, og hvis man kigger på hardcover-udgivelser, så er salget af e-bøger tre gange større. Det gælder også for papirbøger som ikke findes i en elektronisk udgave, og så har Amazon ikke medregnet de gratis bøger til Kindle. Tallene gælder dog kun for det nordamerikanske bogmarked.