Amazon betaler Top Gear-trio svimlende beløb for nyt program

De tidligere værter på BBCs Top Gear har underskrevet en vild kontrakt, der giver trioen et svimlende beløb for at lave et nyt program på Amazons streamingtjeneste.

Top Gear-holdet i London. Fra venstre James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond (th) Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN

Tv-værten Jeremy Clarkson blev suspenderet fra jobbet som vært på det populære bil-program Top Gear, efter han i marts gik til angreb på showets producer Oisin Tymon og slog ham i ansigtet.

Massive protester blandt programmets fans brød ud, men hele sagen endte med en fyring til den åbenmundede Clarkson, og nu går både Jeremy Clarkson og hans tidligere medværter James May og Richard Hammond sammen om at lave et nyt program - men ikke for BBC.

Det er Amazon, der har skrevet kontrakt med de tre særdeles populære herrer, og kontrakten skulle angiveligt give de tre hele 250 millioner dollars eller 1,7 milliarder danske kroner. Det er Financial Times, der har opsnappet værdien af kontrakten, der forpligter de tre til at sende 36 afsnit af verdens mest populære bilprogram. Amazon vil ikke bekræfte beløbet.

Aftalen er forhandlet sådan, at de tre værter skal lave tre sæsoner af et nyt bilprogram, der endnu ikke har fået et navn. BBC havde tilbudt både Hammond og May kontrakter til adskillige millioner, men de valgte begge at sige nej.

Serien skal sendes på Amazons streamingtjeneste Amazon Prime. Det vurderes, at fire procent af briterne har Amazon Prime, så det er i starten et noget mindre publikum, de tre tv-værter skal lave programmerne til.

Det anslås, at Top Gear omsætter for knap 1,6 milliarder kroner om året på verdensplan, og BBC vil fortsætte serien med den nye vært Chris Evans.