Amazon åbner sin første fysiske boghandel

Internetgiganten har efter 20 år fået sin første fysiske butik i Seattle.

Sådan ser der ud i Amazon Books i Seattle, den første fysiske boghandel fra internetgiganten. Foto: Amazon Fold sammen
Læs mere

Nu er internetgiganten Amazon ikke længere blot en netbutik. Den første rigtige Amazon-boghandel har nemlig slået dørene op på en central adresse i Seattle.

Amazon Books' første butik ligger i et indkøbscenter i universitetsområdet i den nordvestamerikanske storby, hvor også softwaregiganten Microsoft har hjemsted. Butikken husede frem til 2011 en boghandel i Barnes & Noble-kæden.

Amazons boghandel vil i første omgang sælge omkring 6.000 forskellige titler. Hver bog skal præsenteres ordentligt og vil blive vist sammen med en onlineanmeldelse, som Amazons kunder selv har skrevet. Det bliver ud fra Amazons netbutik, at bogudvalget i den fysiske butik vælges. Ikke helt overraskende vil en række af Amazon-stifter og -topchef Jeff Bezos' yndlingsbøger være med på hylderne, heriblandt hans kones bog.

Bogpriserne i butikken vil være de samme som i Amazons netbutik. I boghandelen vil også Amazons egne Kindle-e-bogslæsere, tavle-PCer m.m. være til salg.

Flere butikker

Amazon er verdens største internetboghandel og har netop rundet 20 år, men salget over nettet af både trykte og digitale bøger er tilsyneladende ikke nok for giganten, hvis netbutik i dag nærmest er et supermarked af forskellige varetyper, men som har været medvirkende årsag til, at mange andre boghandeler har måttet dreje nøglen om.

Det var ellers meningen, at den første fysiske Amazon-butik skulle indrettes lige over for Empire State Building i New York, dog med begrænset sortiment. Butikken skulle åbne inden julen 2014 og også være markedsføringskanal for Amazon-udstyr m.m., ligesom kunderne her kunne afhente eller levere købte varer tilbage.

Det er dog endnu ikke blevet til noget, men Amazon åbnede sin første egentlige murstensbutik i februar 2015 på Purdue University i West Lafayette i staten Indiana. Her kan de studerende bestille alt fra bøger, bærbare computere til ost, som det blev udtrykt ved åbningen, og siden hente de bestilte varer i butikken.