Amagerbanktop anklager Finansiel Stabilitet for usandhed

Den sagsøgte ledelse i Amagerbanken beskylder Finansiel Stabilitet for at viderebringe usande oplysninger og citater i fordrejede sammenhænge.

Amagerbankens daværende bestyrelsesformand N.E. Nielsen er lodret uenig i Finansiel Stabilitets fremstilling af forløbet frem mod konkursen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker i et brev til Civilstyrelsen, skriver Jyllands-Posten.

Konkret går beskyldningerne ud på, at Finansiel Stabilitet har forklaret, at det i et brev blev gjort klart for bestyrelsen i Amagerbanken forud for kapitaludvidelsen i september 2010, at den kunne medføre en risiko for, at banken måtte foretage nedskrivninger på 500 mio. kr. eller højere.

Den forklaring er i strid med sandheden, mener bestyrelsesformand N.E. Nielsen. Han hævder, ifølge Jyllands-Posten, at der i stedet var tale om en mail om, at de to bestyrelsesmedlemmer, som Finansiel Stabilitet havde udpeget, ikke ville deltage i beslutningen om at gennemføre kapitaludvidelsen.

Dermed får bank-aktionærernes kamp for at at få fri proces mod Finansiel Stabilitet med et erstatningskrav på op til 898 mio. kr. igen opbakning fra den ledelse, der er sagsøgt for 800 mio. kr. af Finansiel Stabilitet.