Amagerbankens topchef siger op

Efter over 25 års tjeneste i banken siger Jørgen Brændstrup op. Banken forklarer ikke umiddelbart direktørens opsigelsen i en yderst kortfattet fondsbørsmeddelelse. (opdateret kl. 10.15).

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen har Jørgen Brændstrup opsagt sin stilling "med kontraktligt varsel", og der er ikke udnævnt en afløser, hvilket umiddelbart indikerer, at han vil fortsætte som adm. direktør i en periode.

Af Amagerbankens seneste årsregnskab fremgår, at banken har et års opsigelsesvarsel over for Jørgen Brændstrup, mens det ikke oplyses hvad hans opsigelsesvarsel er. Direktionen består af Jørgen Brændstrup og Allan Ottsen.Den 44-årige Jørgen Brændstrup kom til Amagerbanken som bankelev i 1984, og steg støt i graderne, samtidig med at han blev uddannet cand. merc. og HD i finansiering. I 1999 blev han underdirektør, og i 2002 udnævnt til direktør sammen med bankens mangeårige direktør, Knud Christensen. Her havde Jørgen Brændstrup ansvar for erhvervsafdelingen, hvor bl.a. de ejendomsudlån  som nu tynger banken kommer fra.

Da Knud Christensen pludseligt døde i sensommeren 2008 blev Jørgen Brændstrup udnævnt til adm. direktør, men han fik altså kun godt to år i chefstolen, før han valgte at sige sin stilling op.Meddelelsen om opsigelsen kom umiddelbart da en ekstraordinær generalforsamling i banken skulle gå i gang. På generalforsamlingen vil storaktionær Karsten Ree forsøge at vælte den siddende bestyrelse, og det vides endnu ikke, hvordan og om Brændstrups opsigelse vil påvirke generalforsamlingen.