Amagerbankens problemkunder bør frygte konkurser

Den komplette udskiftning i Amagerbankens ledelse bør give grund til panderynken hos en række af bankens dybt forgældede kunder. Udskiftningen kommer nemlig med en garanti om hårdere linje over for bankens problemkunder.

»Jeg står for en åben og rationel linje i banken, hvor vi må se problemerne i øjnene og danne os et overblik over, hvor meget af det ubehagelige der er,« lød det fra storaktionæren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Listen over Amagerbankens dybt forgældede kunder er lang, men med en ny ledelse ved roret kan den hurtigt blive kortet ned.

Det er i hvert fald forståeligt, hvis de pengemænd og spekulanter, som gennem længere tid er blevet holdt i en finansiel respirator af Amagerbankens tidligere ledelse, har fået sværere ved at sove om natten.

Det er folk som eksbokseren Hans Henrik Palm, som må se på ledelsesforandringerne med uro, mens også kriseramte selskaber som CPH-Boliger og Green Wind Energy i øjeblikket er en klods om benet på Amagerbanken.

Køb adgang: Så tilfredse er kunderne med deres bank

Ny afviklingsstrategi

Den gamle ledelse stod for en ”tålmodig afvikling”, som tidligere Amagerbank-formand N.E. Nielsen kaldte strategien med at holde hånden under de gældsramte storkunder i håb om, at en bedring i samfundsøkonomien ville kunne hjælpe Amagerbanken ud af engagementerne på den bedst mulige måde.

Det nye hold, som storaktionær Karsten Ree har sat, har dog på forhånd varslet nye tider. Som Karsten Ree i et interview med Berlingske Business pointerede i kølvandet på, at han havde foreslået en ny bestyrelsesformand:

»Jeg står for en åben og rationel linje i banken, hvor vi må se problemerne i øjnene og danne os et overblik over, hvor meget af det ubehagelige der er,« lød det fra storaktionæren.

Finansiel Stabilitet har også allerede vist tænder og kvalt en af de storkunder, som indtil videre har levet på Amagerbankens nåde. En manglende terminsbetaling på de lånte 30 mio. kr. fik resterne efter det krakkede Gudme Raaschou – et datterselskab under Finansiel Stabilitet – til at begære ham konkurs.

Klik videre og læs mere om de kunder, som kan komme i problemer.