Amagerbankens ledelse politianmeldt

11 personer fra ledelsen i den krakkede Amagerbanken er blevet meldt til Bagmandspolitiet af Finanstilsynet for ikke at forhindre tab på vild spekulation.

Foto: Liselotte Sabroe. Retsopgøret efter et af de mest spektakulære bankkrak i Danmark er på vej.
Læs mere
Fold sammen
Det bekræfter Bagmandspolitiet over for DR Nyheder.

Det drejer sig følge mediet om Amagerbankens tidligere administrerende direktør, Jørgen Brændstrup, det tidligere direktionsmedlem Allan George Ottsen, tidligere formand N.E. Nielsen samt resten af bestyrelsen, i alt 11 personer, som Finanstilsynet har meldt til politiet.

Anmeldelsen handler om den spekulation i schweizerfranc, som var medvirkende til at køre den kriseramte bank ud over kanten.

Blandt de tabsgivende kunder var det tre ejendomsinvestorer Hans-Henrik Palm, Henrik Ørbekker og Olav Damkiær Classen, som i det, som i dag ligner et desperat forsøg på at vende lykken, blev udstyret med en låneramme på 1,5 milliard kroner til at tjene det tabte hjem gennem spekulation i schweizerfranc.

Det slog fuldstændigt fejl, og Amagerbankens ledelse bliver anklaget for ikke have grebet ind over for tabet, idet de tre investorer fik lov at fortsætte spekulationen ad flere omgange, selv om tabene hobede sig op.

Spekulationen foregik i 2009 og 2010 og kostede banken et tab på 394 millioner kroner. Amagerbanken gik konkurs i 2011.