Amagerbankens fremtid uvis

Berlingske Business kunne i går ikke få bekræftet, om Amagerbanken har søgt og fået bevilget de 1,4 milliarder kroner, som banken tidligere har meldt ud, den ville søge. Professor mener, at de har brug for pengene.

Det er umuligt at få oplyst, om Amagerbanken har søgt lån i Bankpakke 2. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Alle ventede i går med spænding på en udmelding fra Amagerbanken, om den havde fået søgt om lån gennem Bankpakke 2. Det forventes, at banken har søgt om 1,4 mia. kroner, hvilket banken også tidligere har meldt ud.

Det var imidlertid ikke muligt at få en kommentar fra hverken bankens administrerende direktør, Jørgen Brændstrup, eller bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen, der til dagligt er partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, i går.

Spændingen omkring Amagerbanken skyldes bankens store udlån til ejendomsprojekter og ejendomsadministration. Eksponeringen mod ejendomssektoren udgjorde ifølge årsregnskabet for 2008 op mod 51 pct. Til sammenligning var det tilsvarende tal i Roskilde Bank omkring 46 pct., da det var på det højeste.

Det er langt fra sikkert, at alle, som søger om penge gennem bankpakke II, får bevilget pengene. Der er en række krav, som bankerne skal opfylde. Eksempelvis skal lovens krav til solvens overholdes.

Senere i dag melder Økonomi- og Erhvervsministeriet ud, hvor mange penge, der er søgt for. Men det er en "liste" uden navne.

Så nu er det op til myndighederne at vurdere, om Amagerbanken skal have lov til at låne penge af staten. Beslutningen bliver måske først truffet sidst på året.