Amagerbankens direktør kræver 18 mio for at gå

Amagerbankens adm. direktør, Jørgen Brændstrup, der sagde sin stilling op onsdag morgen, har indgået en aftale om 12 mio. kr., i fratrædelsesgodtgørelse.

Amagerbankens afgående topchef Jørgen Brændstrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Aftalen er indgået med Amagerbankens nu tidligere bestyrelsesformand, advokat Niels Erik Nielsen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger blev aftalen indgået onsdag morgen samtidig med, at Jørgen Brændstrup afleverede sin skriftlige opsigelse. Det skete få timer før bankens ekstraordinære generalforsamling i Falkoner Salen på Frederiksberg, hvor Niels Erik Nielsen sammen med det meste af Amagerbankens øvrige bestyrelse blev skiftet ud.

På generalforsamlingen benyttede Niels Erik Nielsen samtidig sin sidste tid som formand til at offentliggøre, at Jørgen Brændstrup havde afleveret sin opsigelse, og takkede ham for indsatsen.

»Jeg siger Jørgen Brændstrup tak for at have holdt ud indtil nu. Jeg ved, at det har været svært,« lød det fra Niels Erik Nielsen.

Han nævnte dog intet fra talerstolen om den fratrædelsesaftale til en værdi af 12 mio. kr., han netop havde indgået med Jørgen Brændstrup.Men intet tyder på, at Amagerbankens nyvalgte bestyrelse vil udbetale de tre års løn til Jørgen Brændstrup.

Den nuværende bestyrelsesformand, advokat Niels Heering, vil intet sige om den aftale, der er indgået mellem bankens afgående adm. direktør og Niels Erik Nielsen. Han holder sig derimod til, at Jørgen Brændstrup selv har sagt op, og dermed har et seks måneders opsigelsesvarsel.

»Der ligger en opsigelse med et kontraktmæssigt varsel på seks måneder til mig og den nuværende bestyrelse. Det er, hvad jeg forholder mig til,« siger Niels Heering, der ikke har yderligere kommentarer.