Amagerbankens aktionærer raser

Fra talerstolen på Amagerbankens ekstraordinære generalforsamling skorter det ikke på hårde ord mod Amagerbankens ledelse.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter, at bestyrelsesformanden N.E. Nielsen har givet sin redegørelse, har flere repræsentanter for aktionærerne indtaget talerstolen. Først er det Jørgen Christensen, som er formand i Foreningen af aktionærer i Amagerbanken.

"Hvis vi skal investere vores penge i Amagerbanken, så må etikken og moralen i bankens ledelse ændre sig," siger Jørgen Christensen og understreger, at han ikke kræver, at bankens ledelse går af, men tale åbent og ærligt om sagerne, så bankens aktionærer kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

Han opfordrer alle aktionærer til at stemme for bestyrelsens forslag.

"Så vil vi aktionærer kunne nå at sælge vores aktier, hvis ikke vi er tilfredse med de svar, vi får fra bankens ledelse i dag," siger Jørgen Christensen på generalforsamlingen.

Også fra repræsentanten for Dansk Aktionærforening skød med skarpt fra talerstolen i Falconer Salen:

"I det hele taget mener vi, at der er plads til voldsomme forbedringer, når det kommer til kommunikation og åbenhed fra bankens ledelse og til dens ejere - aktionærerne. Den manglende information øger usikkerheden og kan ikke betegnes som god selskabsledelse. Alt sammen indikerer det, at banken ikke ledes på en forsvarlig måde," siger Anne Marie Skov Ringel, der understreger, at hun på aktionærernes vegne er glad for, at der nu kommer kompetente medlemmer ind i bestyrelsen via Finansiel Stabilitet.

"Vi tvivler på, at ledelsen vil være i stand til at forestå nogen genoprettelse – hvor skulle de evner komme fra?," siger hun og opfordrer til udskiftninger i bankens ledelse:

"Det er vigtigt, at respekten for Amagerbanken genskabes".

Derefter går en enkelt mindretalsaktionær på talerstolen. Det er Erik Pedersen, som kun repræsenterer sig selv - og muligvis den sunde fornuft, som han selv siger. Han stiller et relevant spørgsmål: Hvad er det for en bank, hvis Amagerbanken overlever?

"Amagerbanken er jo udnævnt som en stor byggebank, men det er jo det vi skal skære ned på. Hvad vil så være Amagerbankens konkurrencefordel? Er eksistensgrundlaget fortsat i orden, selvom vi får styr på kapitalgrundlaget?" siger Erik Pedersen.

Bestyrelsesformand N.E.Nielsen forsikrer dog om, at der er plads til Amagerbanken i fremtiden.

"Bestyrelsen er overbevist om, at der er et vindue for en bank, der ikke er monsterstor, og som er baseret her i København. Selv i et dårligt finansielt marked er det muligt at skabe et indtjeningsgrundlag for Amagerbanken. Det har den sidste tid vist, " siger N.E. Nielsen fra talerstolen.

Men om det svar er godt nok til aktionærerne, er svært at sige. Som Erik Pedersen udtrykker det:

"Der skal to ting for at drive en bank. Kapital og tillid. Jeg håber også, at der kommer et projekt til at genskabe tilliden."