Amagerbanken presset til at redde Skykon

Efter at have kørt parløb gennem længere tid og velvilligt udlånt millioner til energiselskabet Skykon er kapitalfonden EQT klar til afskrive sit udestående og efterlade Amagerbanken som virksomhedens eneste reelle redningsplanke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Dermed må fonden opgive alle tanker om at få valuta for sin investering på op imod en kvart mia. kr., mens den kriseramte Amagerbanken er presset til på egen hånd at finde 50 mio. kr. for at sikre Skykons overlevelse.

Det beløb er nødvendigt for at sikre nyt liv til Skykon og dermed undgå, at Amagerbanken kommer til at hænge på et tab på op imod 240 mio. kr.

Det bekræfter flere kilder med indsigt i de nuværende forhandlinger om Skykons betalingsstandsning over for Jyllands-Posten.

Af Amagerbankens seneste regnskab fremgår det, at banken endnu ikke har nedskrevet på sine lån til Skykon, der gik i betalingsstandsning i slutningen af oktober.

Direktør og hovedaktionær i Skykon Jens Risvig Pedersen, der sammen med sin bror, Carsten, skabte en formue ved at opbygge selskabet Nordex, understreger over for Morgenavisen Jyllands-Posten, at man i skrivende stund er lagt fremme i forhandlingerne om Skykons fremtid.