Amagerbanken på kant med loven

I sin jagt på overlevelse og frisk kapital risikerer Amagerbanken at have overtrådt den danske børslovgivning, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den pressede byggebank har sendt salgsmateriale ud til en udvalgt skare af pengestærke investorer, hvori banken kommer med langt mere detaljerede oplysninger, end dens mange tusinde småaktionærer har adgang til i det offentligt tilgængelige prospekt.

Læs også: Ekspert: Lad være med at købe Amagerbanken-aktier

Ved at give en udvalgt skare af økonomisk stærke investorer et særligt indblik i ledelsens forventninger til fremtiden, risikerer Amagerbanken at overtræde loven, da banken dermed giver de tunge investorer langt bedre forudsætninger for at købe aktier i banken, skriver Jyllands-Posten.

Erik Bruun Hansen, underdirektør og chef for overvågning på fondsbørsen, understreger, at det generelt ved en kapitalrejsning er helt essentielt, at alle aktionærer behandles ens.

Læs også: Ree glad for Nykredits støtte til Amagerbanken

»Samtlige aktionærer, hvad end det er store eller små, skal have adgang til samme materiale og være informeret om væsentlige forhold. Og det er enten det, som fremgår af prospektet, eller hvad virksomheden ellers har kommunikeret ud til offentligheden,« siger han til Jyllands-Posten.