Amagerbanken har ingen redningsmænd

På Amagerbankens ekstraordinære generalforsamling må bestyrelsen erkende, at der endnu ikke står nye investorer klar til at smide penge i banken. Det fremgår af en netop udsendt selskabsmeddelelse. (Opdateret 10:46)

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen klar til hjælp. Det er situationen for Amagerbanken lige nu, erkender bestyrelsen på dagens ekstraordinære generalforsamling.

"Jeg kan oplyse, at der i dag ikke foreligger formelle garantier eller tegningstilsagn fra nogen nuværende eller nye investorer, men at bestyrelsen og direktionen har tilkendegivet, hvilket vil fremgå af prospektet, at de som minimum forventer, at de vil tegne deres forholdsmæssige andel i den foreslåede kapitalforhøjelse," skriver bestyrelsesformand N.E Nielsen i bestyrelsens indlæg på generalforsamlingen, som netop er udsendt som selskabsmeddelelse.

Kort sagt, der er denne gang ingen Karsten Ree-lignende rigmand klar til at hoppe op af hatten som en kanin, hvilket Amagerbankens ledelse ellers tidligere har været dygtige til at finde.

Bestyrelsen understreger dog, at denne situation var ventet, selvom det ikke er mest ønskværdige i forhold til bankens overlevelsesmuligheder.

"For bankens bestyrelse har det været forventeligt, at der ikke ville foreligge sådanne endelige tegningstilsagn, før der har været mulighed for at gennemlæse, drøfte og forstå bankens prospekt som led i kapitaltilførslen, men det havde selvfølgelig været ønskeligt, hvis sådanne tilsagn forelå nu," påpeger N.E. Nielsen.

Læs også: Amagerbanken blokerer Business.dks liveblog

Der er nemlig ikke lang tid tilbage til at beslutte sig for, om man som aktionær vil træde til og fjerne dødsdommen, som hænger over Amagerbanken. Tidsplanen sætter nemlig, hvad bestyrelsen kalder for "snævre grænser for, hvor meget tid der er til rådighed, før alle aktionærerne skal beslutte sig."

"Når generalforsamlingen nu i dag måtte godkende det samlede forslag til kapitalnedsættelse og kapitaludvidelse, er det vores forventning, at prospektet for tegning af kapitalen kan offentliggøres senere i dag med henblik på, at tegningsperioden starter først i næste uge," forklarer N.E. Nielsen.

Mange gode grunde til at støtte

I følge Amagerbankens bestyrelse er der ellers mange gode grunde til at vælge at støtte op om Amagerbanken:

"En stærk tradition, en meget god geografisk placering, nærhed til kunder og markeder og en loyal og attraktiv kundebase. En stærk privatkundedel med udviklingsmuligheder og en ditto erhvervsdel med mange gode og stabile kunder."

Læs også:
Tre uger på pinebænken venter Amagerbanken

Selv ejendomseksponeringen, som har været med til at bringe Amagerbanken i fedtefadet, fremhæves som noget positivt i bestyrelsens indlæg:

"Også med ejendomsengagementer, som en historisk del af bankens forretning, men fremadrettet i mindre omfang, idet de sidste 1 ½ år har været præget af væsentlige nedskrivninger herpå. Men ejendommene er færdigopført, bliver brugt og skaber lejeindtægter til bankens kunder og dermed renteindtægter til banken, så bankens tålmodighed med at undgå, at konjunkturudsving omsættes til tab, er også en del af bankens kendetegn."

Hvorvidt salgstalen kan omsættes til investeringer, må tiden vise.

Tidsplan for redningsforsøget

17./18. august Offentliggørelse af prospekt

19. august Optagelse af tegningsretter til handel på OMX

23. august Tildeling af tegningsretter

24. august Tegningsperiode begynder

2. september Handel med tegningsretter slutter

7. september Tegningsperiode slutter

9. september ca. Resultatet af udbuddet offentliggøres