Amagerbanken har ikke kapitaltilførsel på plads

I dagens halvårsregnskab oplyser Amagerbanken, at der endnu ikke foreligger nogle endelige tegningstilsagn for en livsnødvendig kapitaltilførsel på 750 mio. kr.

Bestyrelsesformand i Amagerbanken N. E. Nielsen: Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbanken lægger ikke skjul på, at banken er alvorligt truet på livet, hvis det ikke lykkes at skaffe 750 mio. kr. i frisk kapital inden 15. september, som Finansiel Stabilitet har krævet for at give en livgivende statslig lånegaranti på 13,5 milliarder kr.

"Såfremt kapitalfremskaffelsen mod forventning ikke kan gennemføres, er der risiko for, at banken ikke kan opnå anden funding, og banken kan derfor være tvunget til at træde i betalingsstandsning, eventuelt overdrage bankens virksomhed helt eller delvist til en køber anvist af Finansiel Stabilitet A/S, eller gå konkurs," skriver banken i sit halvårsregnskab.

Samtidig fortæller banken, at der endnu ikke foreligger endelige tegningstilsagn. Banken har planer om at sælge nye aktier, eventuelt sammen med en udstedelse af et ansvarligt lån, for at skaffe de krævede 750 mio. kr., men understreger samtidig, at "det er ledelsens vurdering, at kapitalfremskaffelsen kan tilvejebringes inden den 15. september 2010."

Dog skriver banken i en note til regnskabet, at det er aflagt med fortsat drift for øje.

"Bankens nødvendige likviditet og dermed fortsatte drift efter 30. september 2010 er efter bankens ledelses vurdering afhængig af, at vilkårene i aftale med Finansiel Stabilitet A/S om individuel garanti opfyldes, herunder bl.a. kravet om tilførsel af basiskapital på mindst 750 mio. kr.," og fortsætter:

"Banken er sammen med bankens finansielle rådgivere i færd med at forberede et offentligt udbud af nye aktier og eventuelt ansvarlig lånekapital, herunder er der dialog med såvel eksisterende aktionærer som potentielle nye investorer. Banken forventer inden for kort tid at kunne udsende de relevante børsprospekter, ligesom der er indkladt til ekstraordinær generalforsamling den 22. juli 2010, for at opnå de nødvendige bemyndigelser. Bankens ledelse finder det på nuværende tidspunkt realistisk, at den nødvendige kapitalforhøjelse vil kunne opnås via gennemførsel af et offentligt udbud af nye aktier og eventuelt ansvarlig lånekapital i banken inden den 15. september 2010."