Amagerbanken har ikke haft styr på valutarisikoen

Amagerbanken har tabt 394 mio. kr. på storkunders valutalån. Tabet skyldes blandt andet, at banken ikke har haft styr på den samlede valutarisiko, oplyser bestyrelsesformand N.E. Nielsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juni måtte Amagerbanken konstatere, at væsentlige stigninger i kursen på schweizerfranc og japanske yen betød, at en række storkunder ikke var i stand til at tilbagebetale deres lån optaget i de to valutaer. Det har givet Amagerbankens aktionærer en lussing på 394 mio. kr.

På bankens ekstraordinære generalforsamling torsdag oplyser bestyrelsesformand N.E. Nielsen, at banken ganske enkelt ikke har haft styr på den samlede valutarisiko.

"Direktionen har løbende drøftet valuta og bankens bestyrelse har drøftet dette på bestyrelsesmøder. Det er i juni måned konstateret, at bankens interne systemer ikke rapportede på tværs i banken, hvorfor bankens konsoliderede valutarisiko var større end rapporteret. Der er ingen tvivl om, at det er en fejl, som har haft nogle meget enkle men tydelige konsekvenser. Alle valutapositioner er nu gennemgået, ligesom andre markedspositioner ligeledes er gennemgået for at sikre, at der ikke er andre systemiske risici," fortalte den mangeårige bestyrelsesformand de forsamlede aktionærer.