Amagerbanken fortsætter børsnedtur

Mens Amagerbanken kæmper for at overbevise investorerne om bankens lyse fremtid, fortsætter aktiekursen med at falde.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går faldt kursen med 20,5 pct. til kurs 13,6 og her til morgen fortsætter banken med at miste markedsværdi. Kort efter børsens åbning blev aktien handlet til 12 kr. svarende til minus 11,8 pct. i et ellers positivt marked.

Amagerbanken offentliggjorde søndag detaljer om, hvordan man har tænkt sig at skaffe de 750 mio. kr., der skal sikre banken en statsgaranti på 13,5 mia. kr. og forhindre en konkurs. Detaljer, der samtidig var et signal om, at der endnu ikke er tilsagn fra investorerne om at smide de nødvendige millioner i banken.

Læs også: Amagerbankens aktiekurs vil dykke til under en femmer

Samtidig er der udsigt til en markant udvanding af de eksisterende aktionærer ved den forestående kapitaludvidelse, da de nye aktier bliver solgt til 3-4 kroner pr. styk. Lukkekursen fredag var 17,1 kroner.

Læs også: Blodig børsdag for Amagerbanken

Amagerbanken holder ekstraordinær generalforsamling 17. august, hvorefter et prospekt for kapitaludvidelsen bliver offentliggjort. Skal banken overleve kræver det formentlig, at storaktionær Karsten Ree beslutter sig for at beskytte sin investering på knap en halv mia. kr. ved at investere endnu flere millioner i den kriseramte bank. Karsten Ree ejer knap en tredjedel af Amagerbanken, mens Nykredit og PFA ejer cirka 5 pct. værd.

Amagerbankens aktie er i år faldet med 68 pct.