Amagerbanken blokerer Business.dks liveblog

Banken har overraskende nedlagt forbud mod at der bliver liveblogget fra dens ekstraordinære generalforsamling. (Opdateret kl. 10:47)

Kan N.E. Nielsen redde Amagerbanken? Her ses bestyrelsesformanden (i midten af billedet) til en tidligere generalforsamling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ekstraordinære generalforsamling i Amagerbanken gik i gang tirsdag klokken 10, og kort tid efter bad dirigenten Business.dk og de øvrige medier stoppe deres livedækning. Det sker med begrundelsen, at det er "for kurspåvirkeligt".

Bankens ledelse understreger fra talerstolen, at det er ulovligt og vil blive sanktioneret, hvis de tilstedeværende journalister rapporterer direkte fra generalforsamlingen, skriver Ritzau.

Det er i tråd med de børsretslige love, når Amagerbanken tirsdag på generalforsamlingen meddeler de tilstedeværende journalister, at de ikke må skrive direkte fra begivenheden,  vurderer børsekspert Caspar Rose fra CBS ifølge RB-Børsen:

"Det kan dirigenten faktisk gøre for at opretholde god ro og orden. Spørgsmålet er, om man lækker noget intern information, der kan påvirke kursdannelsen. Hvis der for eksempel er nogen, der ikke vil stemme for den kapitaludvidelse. Men når det er sagt, så skal informationerne fyres afsted ligeså snart, generalforsamlingen er overstået," siger Caspar Rose ifølge RB-Børsen.