Amagerbank-direktør: Det var fyringen for nu

Direktøren for Amagerbank-delen under afvikling siger, at farvellet til de 60 medarbejdere er fyringer nok. Men vil dog ikke udelukke flere frem mod den totale afvikling af banken.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter formiddagens fyring af 60 medarbejdere i den krakkede Amagerbank, der nu er et datterselskab under statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet, er der angiveligt kollegaer, der spekulerer på fremtiden for deres job.

Men ifølge bankens administrerende direktør Steen Hove behøver de ikke at bekymre sig:

"De knap hunderede medarbejdere, der er tilbage, behøver ikke at spekulere på, at der er flere fyresedler i luften. Jeg opfatter det her som at det er fyringen" siger Steen Hove til Business.dk.

Alligevel vil han ikke helt udelukke, at der kan ske ændringer i løbet af de kommende år, hvor banken arbejder på at afvikle de godt 200 engagementer, som er tilbage. Omvendt kæmper banken også med, at medarbejdere selv vælger at forlade banken, fordi næppe pynter på CV'et at have en fortid i Amagerbanken.

"Det er klart, at det er en udfordring at fastholde medarbejderne. Men vihar med denne fyringsproces forsøgt at skabe ro for de tilbageværende," siger direktøren, der minder om, at banken kører videre som enhver anden virksomhed og at der sågar fortsat er kage til kaffen om torsdagen.

Ifølge Steen Hove går der angiveligt "et par år" førend afviklingen af banken er helt på plads.

"Vi bliver ved til alle engagementer er lavet om til penge. Vi har jo ikke nogen udløbsdato, og da vores succeskrierie er at afvikle bedst muligst, har vi tålmodighed og arbejder ikke under stress", siger han.