Amagerbank bliver til lavprisbutik

En del af hovedsædet i kollapset bank bliver snart indtaget af en af de fremstormende discountkæder.

SEB Pension ejer Amagerbankens gamle hovedsæde, hvor det meste af forhuset er lejet ud til BankNordik, mens lavpriskæden Kiwi har indgået lejemål om de resterende kvadratmeter. Baghuset skal måske omdannes til ungdomsboliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

En del af det gamle Amagerbank-hovedsæde på Amagerbrogade bliver til sommer overtaget af den fremstormende og delvis norske Kiwi-lavpriskæde.

Det er godt nyt for SEB Pension, der har døjet med en del ledige kvadratmeter i det tidligere hovedsæde for øbanken, som efter lang tids krise krakkede i februar 2011.

»Kiwi overtager cirka 1.000 kvadratmeter, og dermed er hele forbygningen i komplekset lejet ud,« siger ejendomsdirektør Solveig Rannje fra SEB Pension til Berlingske Business.

Læs Berlingske-portræt af Solveig Rannje

Kiwi er en af de seks store discountkæder, som konkurrerer på livet løs herhjemme. Og da kæden, med danske købmænd og norske penge i ryggen, historisk ikke har så mange butikker øst for Storebælt, sker ekspansionen især i Storkøbenhavn.

Læs mere om Kiwis vækstplaner

De resterende lokaler i SEBs Amagerbrogade-kompleks er udlejet til færøske BankNordik, som overtog filialnettet og de fleste kunder efter kollapset i Amagerbanken.

SEB Pension nøjes normalt med kun at have butiksudlejning i begrænset omfang, fordi detailhandlen i selskabets øjne kan blive truet af nethandlet på længere sigt.

SEB Pension gransker stadig, om bagbygningen skal omdannes fra kontorer til ungdomsboliger.  Det er de københavnske lokalpolitikere formentlig helt med på, for de kappes nærmest om at skaffe flere boliger til hovedstadens mange studerende. Der er dog visse tekniske udfordringer ved at ændre bygningen fra kontorer til boliger, oplyser Solveig Rannje.