Amager-fabrik bliver til landsby med rækkehuse

Nordjysk projektmager med godt øje til Holmbladsgadekvarteret forvandler gammel markisefabrik til eksklusive boliger.

Den lille projektmager Rangstrup Development er klar med en ny forvandling, der omdanner gamle industriejendomme på det nordlige Amager til utraditionelle og eksklusive boliger.

Projektet tager afsæt i en tidligere markisefabrik, Aug. Olsen på Strandlodsvej, hvor der bliver opført 36 boliger fordelt på række- eller byhuse og lejligheder i flere etager.

»Der kommer omkring 5.000 kvadratmeter plus kælder. Vi genbruger cirka 700 kvadratmeter, mens resten er nybyggeri. I runde tal er projektsummen nok omkring 180 millioner kroner,« siger Lasse Rangstrup, der er fra Aalborg og forretningsmæssigt har skarpt fokus på de gamle industri- og boligkvarterer omkring Holmbladsgade i København S.

Læs Berlingske-portræt af Lasse Rangstrup

Her indledte han sidste år to lignende projekter, som blev døbt Factory House I og II – det nye og nærliggende projekt kaldes Factory House III eller The Village, fordi boligerne ifølge udvikleren skaber en lille landsby midt inde i storbyen.

Læs om Rangstrups tidligere industri-til-boliger-projekter

En del andre steder i København - der oplever stor tilflytning og voksende indbyggertal - bliver erhvervslokaler omdannet til boliger. Det gælder især kontorer, men også industrilokaler og nogle steder tidligere butikker. Blandt de mest spektakulære projekter er to gamle siloer, som på Nordhavn omdannes til meget eksklusive boliger.

Boligerne i Factory House III eller The Village bliver på 99-158 kvadratmeter og sendes på markedet med prislapper på 3,6-5,8 millioner kroner. PLH arkitekter har sat stregerne, der er forventet byggestart til januar og indflytning næste efterår.

Det samlede projekt omfatter også to butikslejemål. I det ene fortsætter en møbelbutik, i det andet kommer muligvis en café eller en butik med udvalgsvarer. Lokalplanen åbner ikke for dagligvarer, så de vækstivrige lavpriskæder får ikke foden indenfor hér.