Altor afviser storinvestor: Intet grundlag for erstatningssag

Den svenske kapitalfond Altor ser intet grundlag for en erstatningssag efter OW Bunker gik konkurs. Fonden, der børsnoterede det danske selskab i foråret, mener, at den er uden skyld i sammenbruddet.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATP, PFA og flere andre investorer spilder deres tid, hvis de beslutter at føre retssag mod Altor for den svenske kapitalfonds rolle i OW Bunkers konkurs. Fonden mener ikke, at det er noget at komme efter.

"Jeg mener ikke, at der grundlag for en erstatningssag. Jeg mener, at prospektet og alle aspekter ved børsnoteringen har været retvisende," siger Søren Johansen, partner i Altor.

Ni danske investorer, der tilsammen forvalter omkring 2000 mia. kr., oplyste tidligere onsdag, at de vil undersøge forløbet op til OW Bunkers konkurs, der skete bare syv måneder efter Altor børsnoterede selskabet. Danmarks to største investorer, ATP og PFA, er blandt de ledende investorer i konsortiet.

"Jeg har fuld respekt for, at alle, der har tabt penge på det her, gerne vil have undersøgt alle aspekter af sagen, og om der kan placeres et ansvar. Vi har selv givet udtryk for det samme, nemlig at vi gerne vil til bunds i årsagerne til konkursen," siger Søren Johansen.

Vælger de store danske investorer at føre retssag, kan det blive en af mange sager mod aktørerne i OW Bunker. Berlingske Business skrev i sidste uge, at en gruppe på over ti store internationale investorer, primært amerikanere, har hyret Lett Advokatfirma til at forberede stævninger af implicerede i og omkring OW Bunker.

Blandt andet vil de internationale investorer have undersøgt, om man kan ramme de investorer, der har skudt penge i Altor, og som dermed ultimativt har tjent penge på den fatale børsnotering af OW Bunker.

Også flere private investorer kan være på vej med krav om erstatning gennem Dansk Aktionærforening.

Både ATP og PFA sagde tidligere på sagen, at de ikke vil udelukke nogen fra blive involveret i en mulig retssag efter konkursen i OW Bunker.

OW Bunker gik konkurs efter fejlslagen spekulation i oliekontrakter og tab på en kunde i Singapore.