Altinget overtager Mandag Morgen

Det politiske netmedie Altinget overtager Mandag Morgens danske aktiviteter. Lisbeth Knudsen fortsætter som chefredaktør for det nye selskab, Mandag Morgen ApS.

Altingets ejer Rasmus Nielsen og Mandag Morgens ejer Erik Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med virkning fra den 20. december 2016 overtager det politiske netmedie Altinget Ugebrevet Mandag Morgens danske aktiviteter.

Stifter og ejer af Mandag Morgen gennem 27 år, Erik Rasmussen kalder overtagelsen og sammenlægningen et logisk skridt.

»I en tid hvor vi oversvømmes af stadig flere informationer fra stadig flere kilder – og af stadig flere falske nyheder – er der mere end nogensinde behov for seriøse medier, der sikrer samfundets nøglepersoner et troværdigt og overskueligt indblik i hverdagens udfordringer og muligheder. Den opgave har både Altinget og Mandag Morgen varetaget flot igennem en lang årrække. Nu tager vi så næste logiske skridt, nemlig at forene virksomhedernes kompetencer og sikre, at netop den form for journalistik og samfundsanalyse bliver markant forstærket,« siger Erik Rasmussen til Altinget.dk

Han siger videre, at han ikke kunne forestille sig en mere oplagt partner end Altinget at sælge en del af sit livsværk til.

Gennem det nye ejerskab af det nystiftede selskab Mandag Morgen ApS bliver Altingets formand, Per Mikael Jensen, tillige formand for Mandag Morgen. Han ser frem til overtagelsen:

»Altinget har som få - om nogen medier i Danmark overhovedet - forstået at levere unikt indhold til en meget kræsen, nysgerrig og vidende målgruppe. Den del kan vi yderligere styrke med opkøbet af Mandag Morgen, og vi glæder os til både at drive Mandag Morgen videre som selvstændig virksomhed samt til at høste frugten af de gode samarbejdsmuligheder, som er oplagte,« siger Per Mikael Jensen.

Direktør og chefredaktør for Mandag Morgen Danmark i dag, Lisbeth Knudsen, bliver ansvarshavende chefredaktør og direktør for det nye selskab.

De danske aktiviteter hos Mandag Morgen, som Altinget overtager, indebærer Ugebrevet Mandag Morgen og mm.dk og aktiviteterne i tænketanken Mandag Morgen. Salget af aktiviteterne omfatter godt 35 medarbejdere.

De internationale aktiviteter i Huset Mandag Morgen, Sustania, fortsætter som hidtil under Erik Rasmussens ejerskab. Altinget skriver også, at Sustainia i 2017 gennemfører en ambitiøs global satsning. Den præsenteres torsdag.