Alternative investeringer sparker PKAs afkast i vejret

Investeringer uden for de finansielle markeder har været med til at løfte afkastet hos pensionskassen PKA, der i 2016 har lukreret på salg af sine investeringer i vindenergi.

Adm. direktør i PKA pension og formand i Forsikring & Pension Peter Damgaard Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Pensionskassen kommer således ud af 2016 med et afkast på 17,5 mia. kr., hvilket svarer til 8,8 pct.

Det oplyser PKA , der blandt andet investerer pensioner for sygeplejersker og lægesekretærer og har omkring 300.000 medlemmer.

Det er en væsentlig fremgang fra 2015, hvor afkastet blot beløb sig til 1,7 pct. - svarende til 5,6 mia. kr.

PKA fremhæver selv salget af sin ejerandel i virksomheden KK Wind Solutions og havmølleparken Butendiek som positive elementer i 2016.

De alternative investeringer, der også tæller ejendomme og infrastruktur, gav et afkast på 6,5 mia. kr. i 2016.

- Det har været et godt år for PKAs alternative investeringer. Vind, ejendomme, unoterede aktier og infrastruktur har alle leveret flotte resultater, siger PKAs administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, i en kommentar.

Han fortæller, at pensionskassen også fremover kigger på investeringer af samme type.

- Vi vil fortsætte strategien med at investere i nye alternative, meget gerne grønne, investeringer, som kan skabe gode afkast og gøre en positiv forskel, siger Peter Damgaard Jensen.

PKA forvalter omkring 250 mia. kr., og hvis man ser på de øvrige aktiver, har henholdsvis obligationer og kreditobligationer givet afkast på henholdsvis 4,8 mia. kr. og 2,6 mia. kr. sidste år, hvilket svarer til afkast på 2,7 pct. og 10 pct.

De seneste fem år har PKAs pengetank i gennemsnit givet et afkast på 7,8 pct. om året.