Alt-i-én lommecomputeren

Den nye X7500 fra HTC er en lommecomputer. Men det er også en super-lille bærbar, en GPS, et kamera og meget mere. Men som altid får man ikke tingene forærende. X7500 koster mere end en bærbar computer. Men derfor kan den meget vel være pengene værd.

HTC X7500. Pressefoto Fold sammen
Læs mere
Lad det bare være sagt med det samme. Den nye X7500 emmer af kvalitet. Jeg husker endnu, da jeg havde Qtek 9000 til test. Jeg glemmer aldrig, da jeg så et bjerg af netop den model ude i Merlin-butikken i lufthavnen. Prisskiltet sagde 8.999 kroner. Det er mange penge. Næsten lige så meget koster X7500, der er en efterfølger til Qtek 9000. Men takket være al den nye teknik, er X7500 et rent overflødighedshorn i features og funktioner.

X7500 har en fem tommer stor skærm. Ligesom forgængeren er opløsningen 640x480 pixels. Tastaturet fungerer på én og samme tid som skærmskåner og tastatur. I bunden af tastaturet, der er helt fladt, sidder en magnet. På den måde finder tastatur og maskine selv hinanden, når de skal sættes sammen. Det virker både smart og gedigent. Med i kassen følger også et læderetui, men X7500 kommer aldrig til at ligge i lommen. Den vejer nemlig 359 gram uden etui. Det gør at lommen vil føles meget tung.

Men hvorfor skal man så købe X7500? Det skal man først og fremmest, fordi den bliver et uundværligt værktøj, når man har vænnet sig til at bruge den. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at den 90 pct. af tiden kan erstatte den bærbare. Fordi skærmen er så stor, og fordi den har alle de features, som man ikke finder i en bærbar.

Masser af nyheder
Den store nyhed i X7500 er den indbyggede GPS. Med i pakken følger også TomTom med en valgfri by. Vil man have alle kort ned, skal man betale ekstra. Vi har naturligvis prøvet at navigere med X7500, og det virker fint. Den store skærm giver en sikker navigation. Men til trods for den relativt hurtige processor, går der alligevel lige et splitsekund, fra man klikker på skærmen og til menuen eksempelvis kommer frem. Men det virker og har man kørt med systemet et par uger, er det ikke noget ankepunkt længere.

X7500 er udstyret med den nye version af Windows Mobile 6. Uden at gå for meget i detaljer er der sket meget med styresystemet. Eksempelvis Word og Excel er blevet langt bedre. Hele systmet er på dansk og der er også blevet plads til danske tegn på tastaturet. Det kræver dog stadig, at man holder den lille blå tast nede samtidig. Det kunne godt have været lavet mere fikst.

Derudover så er X7500 også udstyret med turbo-3G. Det betyder, at man suser rundt på nettet, hvis man har en operatør, der understøtter turbo-3G. Også her kommer den store skærm til sin ret. Det er en fornøjelse at surfe med den.

Ligesom andre Windows baserede lommecomputere og smartphones er skærmen også trykfølsom. Med pennen eller fingeren kan man sagtens betjene modellen. Også her er det en stor fordel med så stor en skærm.

Gyro-funktion
Når man nu har så stor en skærm, vil man fristes til at surfe meget på internettet. Derfor har HTC også indbygget en gyrofunktion i modellen. Med den slået til, så ruller man op eller ned på en hjemmeside ved blot at vippe med X7500. Det er en supersmart funktion, som vi tror vil vinde indpas i mange andre modeller.

Naturligvis har X7500 også indbygget Bluetooth 2.0, WLAN og meget andet. På bagsiden sidder et tre megapixel-kamera og et VGA-kamera til videoopkald.

Den største fordel ved X7500 er uden tvivl de mange funktioner, som X7500 har. Det bliver aldrig et produkt for alle, men jeg tror på marked for dem, der har behov for at have alle funktionerne med i mobilen, eller som måske endda vil vælge at lade den bærbare blive derhjemme.

For takket være Windows-systemet, kan X7500 lukke stort set alle vedhæftede filer op. Og så er det jo heller ikke nogen ulempe, at modellen har indbygget otte GB hukommelse. Skulle det vise sig ikke at være nok, kan man altid putte ekstra hukommelse i maskinen.