Alment boligbyggeri på historisk lavpunkt

Byggeriet af ungdomsboliger, ældreboliger og boliger til folk med lav indkomst er gået i stå. Antallet af tilsagn er faldet med 95 procent i 2007.

Byggeriet af støttede boliger - ungdomsboliger, ældreboliger og boliger til familier med lav indkomst - er stort set gået i stå og nærmer sig et historisk lavpunkt.

Tilsagn til støttet boligbyggeri er faldet med 95 procent i løbet af 2007, viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Ikke en eneste ungdomsbolig blev der givet tilsagn til at bygge.

Udviklingen er dybt bekymrende, mener Kasper Hyllested, konsulent i Dansk Byggeri, der opfordrer politikerne til at gribe ind.

- Der er brug for flere boliger til danskere med lav - og mellemindkomster, og især i de større byer samt ikke mindst i Hovedstaden. Når der ikke er boliger, så bliver det endnu sværere for virksomhederne at rekruttere medarbejdere, påpeger han.

På landsplan blev der i 2007 afgivet 470 tilsagn til at bygge støttede boliger. Til sammenligning blev der i 2006 afgivet hele 9834 tilsagn til at bygge almene boliger.

/ritzau/