Almenfonden køber og sælger Mærsk-aktier

Almenfonden, der er storaktionær i A. P. Møller - Mærsk, har byttet stemmeløse B-aktier i rederiet ud med stemmetunge A-aktier.

Førstedamen i Mærsk, bestyrelsesformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NOERGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har tirsdag købt 3.000 A-aktier i A.P. Møller - Mærsk med stemmeret og solgt 3.000 B-aktier uden stemmeret i selskabet.

A-aktierne er købt til en samlet kursværdi af godt 153,7 mio. kr., mens B-aktierne er solgt til en samlet kursværdi af knap 163 mio. kr., oplyse selskabet. Selvom der er tale om store beløb, drejer det sig kun om cirka 0,1 pct. af den samlede værdi.

I sidste uge solgte Mærsk-arvingernes Familiefond aktier for 686 mio. kr. til Almenfonden. Det skete som led i den gradvise udbetaling af den milliardstore arv til Arnold Peter Møllers efterkommere.

Sidste uges handel omfattede stemmetunge A-aktier for knap 401 mio. kr. og almindelige B-aktier for knap 286 mio. kr.

Familiefonden solgte ud af aktierne som følge af et tidligere dødsfald blandt efterkommere af den ene datter af virksomhedens grundlægger Arnold Peter Møller. Arven efter dødsfaldet udløste en arveafgift og en såkaldt familiefideikommis-afgift, der nu bliver dækker af Familiefonden gennem aktiesalget.

Almenfonden, der købte aktierne, skal drive A. P. Møller - Mærsk videre, mens Familiefonden skal sikre Arnold Peter Møllers arvinger økonomisk.