Alm. Brands CEO: Bankens resultat skal forbedres yderligere

Alm Brands administrerende direktør Søren Boe Mortensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Indtjeningen i Alm. Brands bankforretning haltede noget efter ledelsens forventninger i første kvartal, der var præget af turbulens på finansmarkederne.

Samlet fik banken et resultat før skat på 13 mio. kr. mod 16 mio. kr. i første kvartal sidste år, men havde det ikke været for tilbageførte nedskrivninger på 20 mio. kr., havde der været røde tal på bundlinjen.

»Vi er ikke tilfredse med at komme ud med et negativt resultat før nedskrivninger. Det er klart. Der er så en klar årsag, netop at de finansielle markeder ikke var sjove i første kvartal. Det har påvirket os negativt med omkring 23 mio. kr«., siger administrerende direktør i Alm. Brand Søren Boe Mortensen til Ritzau Finans.

Beholdningsresultatet udgjorde minus 8 mio. kr. i kvartalet, og derudover er banken påvirket af lavere handelsaktivitet hos sine kunder.

»De sad populært sagt på hænderne, mens aktierne susede op og ned, og renterne gjorde det samme«, siger Søren Boe Mortensen.

For 2018 venter Alm. Brand uændret et overskud i banken på 25 mio. kr.

»På den lange skal bankens resultat selvfølgelig forbedres yderligere, og det er noget af det, købet af Saxo Privatbank skal bidrage med«, siger Søren Boe Mortensen.

Alm. Brand indgik i februar aftale om køb af Saxo Privatbank med forventet overtagelse den 1. april betinget af myndighedernes godkendelse.

Med købet får koncernen 17.500 nye kunder.

/ritzau/FINANS