Alm. Brand-topchef: Nationalbankens manøvre i valutakrigen gør ondt

Alm. Brand har været særligt påvirket, fordi koncernen i øjeblikket er ved at afvikle en del af aktiviteterne inden for sin bankvirksomhed, hvilket gør, at der en del midler i overskud.

Alm Brands adm. direktør Søren Boe Mortensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikrings- og bankkoncernen Alm. Brand har som de fleste andre virksomheder i finanssektoren været ramt af, at Nationalbanken grundet presset på den danske krone i starten af 2015 har sænket indskudsrenten til minus 0,75 pct.

Alm. Brand har været særligt påvirket, fordi koncernen i øjeblikket er ved at afvikle en del af aktiviteterne inden for sin bankvirksomhed, hvilket gør, at der en del midler i overskud.

De lave renter har sat sit tydeligere præg på indtjeningen i de første tre måneder af året. Resultatet af de fortsættende aktiviteter blev i første kvartal et overskud på 6 mio. kr. mod 22 mio. kr. i samme periode året før.

- Det, der har kostet rigtig meget, er det negative renteniveau. Nationalbanken har under valutakrisen sænket renten til minus 0,75 pct., og vi har i øjeblikket relativt meget overskydende likviditet, fordi vi nedbringer vores afviklingsbank relativt hurtigt, og de penge har vi skullet placere til minusrenter. Og det gør altså ondt i en bank. Det ligger helt uden for forretningsmodellen, når man skal betale for at placere pengene, så det har klart påvirket indtjeningen, siger Søren Boe Mortensen, administrerende direktør i Alm. Brand, til Ritzau Finans.

Derimod havde Alm. Brand en stigning i indtægterne i bankforretningen i første kvartal, som steg til 138 mio. kr. fra 126 mio. kr. Det er primært lånekonverteringer og en lavere rente på privatkunders indlåndskonti, der øger indtægterne i forhold til samme periode året før.